Bio på hemmaplan

Snart kan det bli möjligt för alla att se nya biofilmer direkt efter premiären hemma i tv-soffan. Men redan nu är det många som satsar på sin egen hemmabio med perfekt ljud, bild och de rätta biotillbehören.

12071115-home-theater-inside-modern-home

Nu vill entreprenören som skapade Napster, Sean Parker, göra ett nytt Netflix för biofilmer, skriver VA. Om hans vision blir verklighet kommer det alltså bli möjligt att se filmer hemma i vardagsrummet redan samma dag som de har premiär. Parker har startat ett bolag under namnet The screening room och ska alltså nu försöka få det att bli möjligt att visa filmer direkt, som annars skulle visas på bio ett par månader innan de släpptes för allmänt bruk. Som användare av tjänsten ska man kunna betala 50 dollar för att se biofilmer hemma. Problemet med detta är att det blir väldigt mycket billigare att se biofilmerna hemma än det skulle vara att se dem på bio, vilket gör att filmbranschen kommer att vara svår att få med på idén. Parker är dock en entreprenör som är känd för att bryta gamla strukturer och han kanske lyckas göra så ännu en gång.

Skapa en hemmabio

Parker har faktiskt kommit en bit på vägen med det här företaget och det kan mycket väl vara så att vi bara inom ett par år kan se alla nya biofilmer hemma i tv-soffan. Men redan nu är det fullt möjligt att skapa biokänsla hemma, utan att man kan se alla de nyaste filmerna. Det är nämligen väldigt populärt att bygga en hemmabio som gör upplevelsen så mycket mysigare och härligare. På IDG har man listat alla de saker som måste finnas i hemmabion för att den ska bli så mycket bättre än den riktiga bion. Några av de saker som måste finnas på plats enligt dem är:

Den rätta biokänslan hemma 2534779-home-theater

Förutom alla dessa tekniska prylar som måste vara på plats, gäller det också att skapa en riktig biokänsla i salongen. Det man kan börja med är att gå in på https://fyndiq.se/hemmet/ och klicka hem en massa billiga och användbara prylar till själva biorummet. Exempel på vad man bör skaffa är riktigt sköna fåtöljer, bra mörkläggning och en popcorn-maskin. Tänker man till ordentligt kring inredningen kan man göra vilket rum som helst i huset till en egen hemmabio. Man kan med lite fix och tricks till och med göra sitt garage till en bio, som mannen i den här artikeln gjort. Han tog sin hemmabio till en helt ny nivå genom att till och med bygga en tillhörande kiosk till bion som hans vänner och familj kunde gå till innan för att köpa snacks och gott till filmen. Han la självklart även mycket tid på att hitta rätt filmer för hemmabion och i dagsläget har han över 3 000 olika filmer i sitt utbud.