Bo som i Casablanca

Filmen Casablanca från 1942 med svenska Ingrid Bergman och hjärtekrossaren Humphrey Bogart i huvudrollerna har lockat och inspirerat miljontals människor sedan sin premiär och fortsätter att göra detta än idag – och med lite fantasi går det faktiskt att göra om sitt hem likt de vackra vyerna från filmen.

”Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine”
-klassisk replik från Casablanca (1942).

Casablanca humphrey bogart MINDREVisst kanske det låter lite knasigt att inreda sitt hem med inspiration hämtad från den klassiska filmen Casablanca, men det är fullt möjligt. Allt som krävs är lite fantasi. Ta till exempel en titt på inredningen i filmen, många av de vitrinskåp, lampor och andra detaljer som svischar förbi i bakgrunden finns faktiskt att köpa idag med. Till exempel såldes originalpianot som stod i förgrunden på Ricks Café tillsammans med ett signerat foto av Dooley Wilson som spelade låten “As time goes by” i filmen för 25 miljoner kronor i fjol till ett lyckligt Casablanca-fan (källa). Men just 25 miljoner kanske det inte är så många som har lust att lägga på en enda möbel eller detalj till hemmet, men som tur är finns det fler alternativ i billigare prisklass att välja bland – det hela handlar om att satsa på inredning i vintage eller shabby chic stil.

Hämta inspiration från staden Casablanca

Om man är sugen på att hämta sin inspiration både ifrån filmen och från verklighetens Casablanca, vilken är huvudstad i Marocko, finns något goda nyheter. I februari detta år meddelade man nämligen att det kommer en ny fartygslinje som kommer att passera staden direkt via Göteborg. Dock ska man inte hoppas alltför mycket på att få följa med på båten, det är nämligen en handelslinje som upprättas då den svenska exporten som främst består av skogs- och verkstadsprodukter till landet ökar (källa). Så chansen att få åka med som en vanlig passagerare är med andra ord nästintill en omöjlighet – men man ska aldrig sluta hoppas!