Dolph tillbaka i storfilm

Svenskar har gjort storartade succéer på filmduken i många årtionden. Det handlar inte bara om i svenska filmer utan även i stora Hollywood-produktionen.  Svenskarnas invasion i Hollywood började med Ingrid Bergman och på 80-talet blev Dolph Lundgren en stor favorit. Nu är Dolph tillbaka i ännu en stjärnspäckad storrulle.

9890368-hollywood-green-road-sign-and-airplane-above

Under åren har en mängd svenska skådespelare tagit sig till Hollywood och varit med i riktiga storfilmer. För över 70 år sedan var det Ingrid Bergman som gjorde succé i filmen Casablanca. Och sedan dess har det bara rullat på med nya svenska skådisar som lyckats ”over there”. En utav de svenska skådespelare som blev en hjälte i en mängd actionrullar på 80-talet var Dolph Lundgren och nu är han tillbaka i en stor och creddig Hollywood-film.

Spelar i ny actionfilm

Filmen heter ”Hail, Ceasar!” och är gjord av bröderna Coen. Filmen blir den första av Dolph Lundgrens filmer på länge som går upp på biograferna. Lundgren kommer att spela en sovjetisk ubåtskapten och bröderna Coen hade försökt hitta en kopia av honom, till de faktiskt vågade fråga om de faktiskt kunde få den riktiga Dolph Lundgren. Efter att ha läst manuset och blivit övertalad av sin flickvän, gick den forne actionhjälten till slut med på att vara med i filmen.

Channing Tatum impad av Dolph

När Lundgren kom till inspelningen kände han att han verkligen hamnat i finrummet och en miljö befolkad av prisbelönta skådespelare och yrkesmän av ett slag som han i princip aldrig fått arbeta med. Hans motspelare var dock lika ödmjuka inför att träffa honom, som han kände inför dem. Filmens största skådespelare Channing Tatum, kunde knappt tro att han skulle få spela mot Dolph Lundgren. Läs mer.