Fler undertexter på bio

De svenska biograferna kan snart bli mer tillgängliga för alla som bor i Sverige. SF planerar nämligen på att erbjuda undertexter på fler språk än svenska. Man hoppas med den här satsningen att fler kan ta del av den svenska kulturen som faktiskt innebär en hel del biotittande.

604519-red-theater-seats

Nu ska SF Bio locka fler besökare till biograferna genom att erbjuda undertexter på flera olika språk, skriver Svenska Dagbladet. De personer som inte har svenska som modersmål går inte så ofta på bio i Sverige och det hoppas man kunna ändra på genom att få till exempelvis arabiska undertexter på vissa filmer. Det gäller att man från SFs sida marknadsför detta och talar om att möjligheten finns och sedan handlar det även om att hitta språkgrupper som det finns tillräckligt många av för att det hela ska gå ihop. SF tycker att en del av den svenska kulturen är att kunna gå på bio och de hoppas på att de kan attrahera dem som inte går på bio i vanliga fall.

Största biohelgen närmar sig

När biofilmer med olika undertexter blir verklighet återstår att se, men snart kan allt fler kanske kunna gå på bio. Som SF säger är bio verkligen en del av den svenska kulturen och de flesta svenskar går på bio i alla fall ett par gånger om året. Många tycker om att gå på bio med familj och vänner och det är inte alls ovanligt att man ger presentkort på bio till någon man tycker om. Den som vill göra det kan gå in på https://www.godisboxen.se/fodelsedagspresent/ och där skicka en box med bland annat en biocheck till någon i ens närhet. Den absolut populäraste helgen att gå på bio är faktiskt snart. Jullovet är nämligen den tid på året som lockar flest besökare till de svenska biograferna. Dels på grund av att många är lediga och har tid att gå på bio, men också för att många storfilmer går samtidigt då och att de flesta har fått ett presentkort på bio i julklapp, skriver Arbetarbladet.

Populära filmer just nu 3100750-two-young-girls-in-cinema

Den som vill gå på bio nu i november eller till jul har en del bra filmer att se fram emot. En film som går på bio just nu och som ligger högst upp på biotoppen är den nya Bond-filmen Spectre med Daniel Craig i huvudrollen. Några andra filmer som ligger högt på biotoppen just nu är:

Närmare mot julen har en efterlängtad uppföljare premiär, nämligen sista delen av Hungergames. Den här avslutande delen har fått bra kritik från många olika håll och kommer bland annat kunna ses i Sveriges första Imax-biograf. Där kan man verkligen vänta sig en fantastisk upplevelse och det finns nog inte något bättre sätt att se filmen på än så.