Lev som i Casablanca

Casablanca – alla våras favoritfilm. Hur har den påverkat oss egentligen? Många som har sett den säger att det är den bästa film de sett, även nu trots att det är över 70 år sedan den kom. Kanske är det för att filmen utspelar sig under andra världskriget som den är så omtalad och speciellt, eller för att den visar att kärlek övervinner allt? Det är onödigt att diskutera utan en bör endast acceptera vilken fantastisk film detta är – och kanske, för att hylla filmen: leva som den.

Det går självklart inte att leva till hundra procent som en gjorde på 40-talet, men en kan försöka. I filmens värld är det inte ovanligt att männen röker cigarr och kvinnorna cigariller. Det är inte heller ett undantag när det kommer till Casablanca, så en sak du kan göra är att röka cigarr. Nog för att det aldrig ska uppmanas till “dåligheter” men det är trevligt med cigarr och många män (och kvinnor) har i sitt liv säkerligen tänkt tanken “..funderar på att lära mig röka cigarr”. Och är det Casablanca-feeling du är ute efter är detta en perfekt sak att göra. Då kan du dessutom vara med och tävla i SM i cigarrökning. Ja, det låter galet – men det finns. Om du inte tror oss kan du läsa denna artikel från Göteborgs Posten där man skriver om eventet. Tävlingen i fråga går ut på att röka en cigarr så länge som möjligt, och det är faktiskt ganska svårt att få en cigarr att glöda länge. En av de som är med och tävlar säger i artikeln att det gäller att blossa aggressivt och puffa regelbundet. Man ska absolut inte heller ta några halsbloss.

För att ta din Casablanca-feeling ytterligare lite längre kan du även inreda som i filmen – till och med genom att använda samma möbler. Ja, om du har pengar och lite tur vill säga. Det är nämligen så att ett Casablanca-piano såldes på auktion i slutet av 2014, någonting som självklart gjort många Casablanca-fans otroligt avundsjuka.

cigarr